Ett par till..

Andra paret muddisar som sytts på overlocken. Det gick i stort sett problemfritt. En av undertrådarna gick av, vilket fick mig att klia mig i huvudet några gånger innan jag kom på hur jag skulle komma åt att trä den runt sista haken på griparen innan den skulle i hålet. Men när jag konsulterat manualen löste jag det och sedan var det bara att köra vidare.

Tyvärr misslyckades jag igen med att få grenkorset att bli just ett kors. Hur gör ni för att lyckas med det? Är man tvungen att tråckla för att hålla tyget på plats. Nålen måste man ju ta bort innan kniven och sedan är det ju nästan två cm kvar för tyget att flytta sig på. Tips mottages gärna!

wdsc_2821

Den här gången har jag sytt i en turkos (ja den är verkligen turkos, även om det ser blått ut på bilden) velour som jag hittade i en stuvlåda på Kilotex.  Muddarna är bruna och kommer från Ohlssons. Mönstret är samma som till de orange nedan, Gunthers Sy till barnen 0-3 år. Samma storlek också, för den delen, Fast nu lät jag kniven skära av ytterligare en cm medan jag sydde så de ska förhoppningsvis passa lite bättre. Gjorde midjemudden lite smalare också. De här byxorna kommer passa perfekt till kanintröjan jag sydde i höstas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: